Bulharská babička pestovala marihuanu, ide do väzenia

22.07.2013 Zahraničie

Sofia (TASR) - Bulharský súd odsúdil 80-ročnú ženu na viac ako poldruha roka vo väzení za pestovanie marihuany, informovala dnes tlačová agentúra APA.
Rozsudok vyvolal rozhorčenie, pretože staršia pani z dediny na juhozápade Bulharska - z oblasti medzi Macedónskom a Gréckom - pocítila celú ťarchu zákona. K mocným drogovým obchodníkom a pašerákom sú súdy údajne zhovievavé.
Babičkin obhajca tvrdil, že rastliny kanabisu sa na okraji ženinho pozemku našli preto, lebo ich tam niekto zahodil a ona ich považovala za burinu.
Polícia však tvrdila, že u obvinenej ženy nezhabala len rastliny, ale aj semená a pripravené korene. Babička pripustila, že sa do pestovania pustila z finančnej núdze, podobne ako mnohí ďalší dôchodcovia. Dedinčania však tvrdili, že iba chcela chrániť vnuka, ktorý v skutočnosti marihuanu pestoval.
V tom istom bulharskom regióne odsúdili na tri roky väzenia za pestovanie marihuany aj dedinského kňaza. Po niekoľkých dňoch ho však prepustili, pretože sa mu zhoršil zdravotný stav.
 

Vyberte región